VALAISTUS – HERÄTÄ KOTISI HENKIIN

Valaistuksen merkitys on kasvanut merkittävästi viimeisten vuosien aikana, sen suunnitteluun panostetaan erityisesti uutta kotia rakennettaessa. Kuitenkin, suuri osa ihmisistä asuu vanhemmissa taloissa huonon, riittämättömän ja kellertävän valon alla.

Lamppuexpress on verkkokauppa, joka on erikoistunut myymään lamppuja ja valaisimia sekä oheistarvikkeita. Heillä on yli 25 vuoden kokemus alalta, he ovat ajassa kiinni ja osaavat näin ollen tarjota asiakkailleen ajankohtaisia valaistusratkaisuja. Lamppuexpress panostaa laatuun ja he myyvätkin vain tunnettuja merkkejä, johon lukeutuvat Philips, Osram, Sylvania sekä Noxion.

Philips lamput ovat laadukkaita ja hintakategoria on laaja. Valikoimasta löydät lamput ledeistä loisteputkiin. Kunkin tuotteen kohdalla on selkeästi tuotteet tiedot esillä, kuten lampun teho, väri, värintoistoindeksi sekä onko lamppu himmennettävissä. Jos esimerkiksi värintoistoindeksi ei kerro nimenä mitään niin ei hätää, pientä info-kuvaketta painamalla saat selityksen, mitä kukin ominaisuus tarkoittaa. Todella kätevää ja tällä tavoin otetaan tavalliset kuluttajat todella hyvin huomioon.

LED lamput ovat uusi ja erittäin energiatehokas valaistustapa. Voit helposti päivittää vanhoihin valaisimiisi energiatehokkaat led-lamput, kunhan huomioit vain lampun kannan koon.

Lamppuexpress haluaa ajatella myös ympäristöämme ja koko maapallon hyvinvointia, joka on ehdottoman tärkeää.

”’Uusin teknologia’ ja ’valaistus’ ovat sanoja, joita ei yleensä liitetä ympäristönsuojeluun tai ekologiseen ajatteluun. Onneksi yleinen mielipide on hiljalleen omaksumassa trendikkäitä vihreitä arvoja. Meille kyse ei ole pelkästä trendikkyydestä – Vihreänä yrityksenä Lamppuexpress on omaksunut ympäristönsuojelun yrityskulttuuriinsa ja toimintatapoihinsa. Näin haluamme varmistaa, että emme vahingoita meidän kaikkien yhteistä ympäristöämme. Ajattelemme ympäristöä kaikessa toiminnassamme – kaikki se mitä teemme tänään tulee vaikuttamaan huomisen maailmaan. Otamme kaiken irti jokaisesta paperinpalasta ja jokaisesta kilowatista sähköä, jota käytämme. Tulevaisuus on meistä kiinni. Ympäristönsuojelu on organisaatiomme tärkein arvo.”

Valaistuksesta olen jonkun verran puhunut blogissa jo aiemminkin. Lisäksi koulussa puhuimme valaistuksesta juuri viime viikolla ja siitä, kuin suuri merkitys sillä on. Valo ja valaistus on kaiken perusta, joka herättää eloon halutun esineen tai tuotteen esimerkiksi myymäläympäristössä. Yksityistilojen oikeanlainen valaistus on myös äärimmäisen tärkeää, jotta erilaiset kodin toiminnot ja askareet onnistuvat mahdollisimman hyvin ja huolettomasti.

Värilämpötila on pitkälti makuasia, päivänvaloa vastaava kelvinaste on 5000K. Kotimme työhuoneessa on Philipsin 4000K lamppu, joka on mielestäni todella hyvä nimenomaan työskentelytiloihin. Se on riittävän kirkas. Jos mahdollista, niin suosikaa himmennettäviä lamppuja, sillä silloin on helppo vaihtaa tunnelmaa. Katkaisijassa pitää tietenkin näin ollen olla myös himmennintoiminto. Erityisesti kotimme eteistilojen lampuissa on liian kellertävä ja riittämätön valoteho, joka korostuu erityisesti pimeään vuodenaikaan. Tämä tarvisi ehdottomasti ottaa itsellenikin työn alle, ja päivittää kodin jokaisen tilan lamput riitävän tehokkaisiin ja paremman värisävyn omaaviin lamppuihin.

Lamppuexpressin sivuilta löytyy myös blogi, jossa on paljon hyödyllistä tietoa valaistukseen ja lamppuihin liittyvistä asioista. Suosittelen lämpimästi tutustumaan blogiin ja koko tarjontaan.

Tässä vielä koostettuna omat valaisintärppini: riittävän neutraali valkoinen väri (noin 3500K), riittävä valoteho kuhunkin tilaan (ota huomioon onko kyseessä työskententelytila vai makuuhuone) sekä himmennystoiminto. Suosi lisäksi myös epäsuoraa valoa aina kuin mahdollista, sillä se tuo mielenkiintoa tiloihin ja herättää sisustuksen eri tavalla eloon. Epäsuora valo on helppo toteuttaa kaapistojen ylle esimerkiksi loisteputkien tai lednauhan avulla.

| Yhteistyössä Lamppuexpress | Ideakuvat Pinterest |

Katso myös