RESEPTI: GLÖGISANGRIA

Onko viikonloppuna luvassa pikkujoulut tai haluat rentoutua lasillisen kera? Glögisangria on tämän vuodenajan ehdoton juhlajuoma. Se sopii pikkujouluihin, illanistujaisiin ja muihin juhlahetkiin. Itse tein minulle ja miehelleni lasilliset viime viikonloppuna ennen treffeille lähtöä, mutta useimmiten sitä tehdään kannuun, kuten tässä ohjeessakin. Juomaa voi tehdä niin alkoholillisena kuin alkoholittomana. Glögisangria on ihanan aromikas ja jouluinen.

Ohessa Pirkan ohje. Itse olen tätä soveltanut, eli olen käyttänyt valmista appelsiinimehua sekä alkoholillista punaviiniä.

GLÖGISANGRIA

6 annosta

  • 5-6 appelsiinia
  • 4dl alkoholitonta punaviiniä
  • 2dl glögitiivistettä
  • 4dl vichyä 
  • n. 1dl granaattiomenan siemeniä (pakaste)
  • jääpaloja

Pese appelsiinit ja purista 4 dl appelsiinimehua kannuun. Kuutioi tai viipaloi loput appelsiinit kuorineen. Mittaa punaviini ja glögitiiviste kannuun. Lisää appelsiinit ja granaattiomenansiemenet. Lisää joukkoon vichy ja jääpalat juuri ennen tarjoamista.

Marlin perinteinen glögitiiviste on ainakin todella hyvää ja tuo juomaan kaivattua, pientä makeutta. Jos päädyt valitsemaan valmiin appelsiinimehun, muistathan valita hedelmälihattoman mehun.

Nauti hyvässä seurassa! <3

Katso myös