MIKKELIN ASUNTOMESSUT 2017

Rakennuskuumeeseen paras (tai pahin) lääke on asuntomessuilla käynti. Kuume kasvoi kasvamistaan ja taas ollaan monta ideaa rikkaampia. Lähdimme käymään Mikkelin asuntomessuilla toisena viikonloppuna. Tarkoitus oli lähteä ensimmäisenä viikonloppuna, mutta koin jymy-yllätyksen ja minun polttarit starttasivat perjantaina iltapäivällä, joten sattuneesta syystä reissu siirtyi viikolla eteenpäin. 😀

Tässä nyt runsas (rapiat sata kuvaa :D) kuvakooste tämän vuoden asuntomessuista. Koitin vältellä naruja ja välillä oli kova kiire napata kuvia, pahoittelut siis joidenkin kuvien ulkonäöstä.

KOHDE 1: SIEVITALO TUNTURIKOIVU

Tässä kohteessa oli käytetty mustan ja valkoisen välistä kontrastia. Kohteessa oli myös kaunis valkoinen parketti. Istutukset kaikissa pihoissa olivat selkeitä ja helppohoitoisia.

KOHDE 2: DESIGN-TALO PALA

Mikko Toppalan suunnittelemassa kohteessa oli paljon mustaa, kauniita harmaan sävyjä ja erilaisia materiaaleja, jotka muodostivat kauniita yhdistelmiä ja yksityiskohtia.

KOHDE 5: WAVE

Wave oli WOW! Sisään tulviva valo ja luonto, suuret ikkunat, spa osasto, täydelliset materiaalit ja sävyt ja niiden yhdistely. Mainitsemisen arvoisia asioita olisi vaikka kuinka! Wawessa oli myös upea vaatehuone, ja leffahuone/baari, mutta niistä en valitettavasti saanut otettua kuvia.

KOHDE 6: KANNUSTALON HARMAJA SAIMAA

Siparilan kaunis, vaalea panelointi oli tämän kohteen katseenvangitsija. Siihen oli yhdistetty muita vaaleita, pehmeitä ja lämpimiä sävyjä, joka toi kodikkuutta. Keittiössä oli vierekkäin kaksi aamiaiskaappia, joiden ovet saa tarvittaessa kiinni, jolloin kokonaisuus on todella pelkistetty ja sulautuu hyvin viereiseen olohuoneeseen.

KOHDE 8: VILLA SAIMAANHELMI

Aamiaiskaapit ovat yleistyneet todella paljon ja niitä oli messuilla lukuisia. Ulkoporealtaat ovat myös erittäin tuttu näky terasseilla. Muutamissa kohteissa vaatehuone oli laitettu sängyn taakse, mistä olen itsekin haaveillut jo useamman vuoden ajan. Käytännöllinen ja kaunis ratkaisu.

      KOHDE 9: VILLA SUKKA

Tässä kohteessa kattoparruihin oli kiinnitetty led-nauhaa. Hauska ja erilainen ratkaisu, ei toki ehkä ihan omaan mieleeni.

KOHDE 10: HONKA INK

Honka Ink oli viehättävä hirsitalo, jossa oli lämmin tunnelma. Käsittelemätön hirsipinta oli yllättävän kaunis ja toimi todella hyvin eri harmaan sävyjen ja graafisten tekstiileiden kanssa. Viherkasvit toivat myös ihanasti vehreyttä ja kodikasta tunnelmaa!

KOHDE 11: KONTIO TOIVE

Toinen kaunis hirsitalo, jossa oli käytetty vaaleita ja pehmeitä sävyjä. Harmoninen kokonaisuus. Tässä kohteessa erityisesti ulkona oleva takka kiinnosti meitä!

KOHDE 15: FISKARHEDENVILLAN AJATON

Tässä kohteessa oli erityisen herkkullisen sävyiset lastenhuoneet, jotka oli maalattu Eskaron maaleilla. Myös makuuhuoneen värimaailma oli kaunis ja petaus houkuttelevan muhkea.

KOHDE 18: CASA WELLIKULHO

Casa Wellikulhon parasta antia oli ulkona sijaitseva pieni huone ja uima-allas, todellista arjen luksusta! Olen rakastunut myös kalanruotokuvioiseen lattiaan ja tässä kohteessa oli kaunis sellainen.

KOHDE 20: PASSIIVIKIVITALOJEJN KOSTEUSTURVAKOTI

Tässä kohteessa oli kauniita sävyjä ja erityisen ihana oli keittiö – olohuoneesta avautuva näkymä. Syvä huokaus.

KOHDE 23: TALO VAHVASELKÄ

Ei jätä tämänkään kohteen maisemat kylmäksi. Huonekalujen muotoilu ja värimaailma olivat mieleeni. Myös erillinen saunaosasto drop altaineen oli aika vaikuttava kokonaisuus.

KOHDE 24: MINUN VALO

Minun Valossa oli loftmaista tunnelmaa.  Saunaosasto oli tämän kohteen parasta antia sekä kaunis järvimaisema.

KOHDE 26: KOTIKONTTI

Kotikontissa oli kaunis, kookas keittiö. Ulos luksusta toivat kesäkeittiö sekä saunalle erillinen rakennus, jossa sijaitsi myös pieni oleskelutila takkoineen.

Miltäs tämän vuoden asuntomessut näyttivät mielestänne? Onko moni käynyt messuilla paikan päällä?

Katso myös

4 kommenttia

 1. jemppu:)
  6.8.2017 at 21:19 Vastaa

  Vau! Ei voi muuta sanoa!! Kaikki omalla tavallaan upeita, ja ihania yksityiskohtia. Musta väri on näköjään kovaa valuuttaa muidenkin kun vaan mun mielestä 😀 melkein jokaisessa näkyi olevan musta keittiö. Tosi ihanan näköistä, ja hyviä kuvia 🙂

  • jenni
   7.8.2017 at 09:35 Vastaa

   Joo mustaa käytetään kyllä paljon nykyään ja se on mahtavaa! Muutenkin sisustuksissa käytetään ehkä enemmän nykyään erilaisia materiaaleja ja sävyjä kliinisyyden sijaan, mikä on loistava juttu 🙂

 2. Sanna
  11.8.2017 at 12:02 Vastaa

  Onpa kyllä upeita kuvia ai että😍

  • jenni
   14.8.2017 at 09:37 Vastaa

   Kiitos kovasti, kauniita kohteita on ilo kuvata 😉