JOULUINEN KATTAUS

Onko jouluaaton kattaus vielä mietintämyssyn ja pohdinnan alla? Ohessa helppo ja näyttävä kattaus koreaan joulupöytään. Kattauksessa olen käyttänyt valkoisia astioita, havuköynnöstä, käpyjä, kultaisen sävyisiä joulupalloja sekä patterikäyttöisiä jouluvaloja. Niin ja tietenkin kynttilöitä, eihän joulukattaus olisi mitään ilman lepattavaa tunnelmavaloa.

Sijoitin ensin vaaleaa lahjapaperia pöydän keskelle (kankainen kaitaliinakin tietenkin toimii, itse en omista sellaista), jonka päälle asettelin havuköynnöksen. Sen jälkeen sijoitin kynttilänjalat ja lasiset purkit tasaisin välimatkoin. Tämän jälkeen asettelin kävyt ja joulupallot tyhjiin koloihin, jotta köynnös ja kokonaisuus runsastui. Halusin köynnöksen olevan mahdollisimman luonnonmukaisen näköinen, joten käytin enimmäkseen käpyjä ja vain muutamiin kohtiin palloja hieman säihkettä tuomaan. Lopuksi viimeistelin asetelman jouluvaloilla. Valot tuovat lisää kaunista tuiketta joulupöytään.

Valkoisiin servetteihin sidoin huolettomasti mustaa paperinarua sekä havutupsut. Lisää juhlan tuntua tuo kultaisesta timanttinauhasta leikattu neliö, jonka pujotin narun läpi. Kattaus on todella kaunis ja näyttävä ja mikä parasta, helppo tehdä. Vietämme joulun vanhemmillani ja pöydän koristeluvastuu on minulla, joten taidan ottaa tämän havuköynnöksen mukaan ja tehdä samanlaisen vanhempieni joulupöytään.

Onko sinulla kattauksen suhteen jo selvät sävelet vai saitko tästä kenties jotakin uusia ideoita? 🙂

Katso myös